KEUZE VOOR HET MATERIAAL: WAAROM HOUT?

KEUZE VOOR HET MATERIAAL: WAAROM HOUT?

Hout is CO2 vast

Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen. Hout heeft daarnaast, in vergelijking met andere fossiele materialen, zoals beton, aluminium, staal en kunststof, voor de winning en productie zeer weinig energie nodig en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast heeft hout als natuurproduct geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur.

bronnen: www.NBvT.nl &
www.Milieucentraal.nl

Hout is Recyclebaar

Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. Voor het recycleproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie. Voor het milieu is tweedehands hout veruit de beste keuze.

Hout is biologisch afbreekbaar

Als hout niet wordt gerecycled, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren. Het gebruik van hout voor energie is volledig CO2-neutraal.

Hout is vernieuwbaar

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 80 tot 100 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Hout is ook volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept.

Start typing and press Enter to search